Porównania
- kacper3100
- Administrator
- Kontakt:
Porównania
Stacje telewizji internetowych można porównać do stacji telewizji linearnej, co zrobił @Kacper:
CTV1 -> TVP1
KubaTV -> TVP2
TVK -> Polsat
TVM -> TVN
AllTV -> TV4
ZPR TV -> Polonia1
TELE Rozrywka -> ATM Rozrywka
Moje porównania są takie jak u Kacpra. Mogę jeszcze dodać:
TVK 2 -> Polsat 2
CTV1 -> TVP1
KubaTV -> TVP2
TVK -> Polsat
TVM -> TVN
AllTV -> TV4
ZPR TV -> Polonia1
TELE Rozrywka -> ATM Rozrywka
Moje porównania są takie jak u Kacpra. Mogę jeszcze dodać:
TVK 2 -> Polsat 2
Założyciel telewizji: XTV (od 2018), TVM (od 2014), TV+1 (2011-2016).
Re: Porównania
Hmmm, nawet ciekawe.
Zwłaszcza, że już od wielu miesięcy TVM jest strasznie podobny do TVN, zwłaszcza np. pod względem loga, a nawet i ostatnio nowej oprawy (styl 2002-2007
)
ZPR TV to typowa telewizja call-tv, więc podobieństwo jest słuszne. Zaś TELE Rozrywka - tu tak samo.
Zwłaszcza, że już od wielu miesięcy TVM jest strasznie podobny do TVN, zwłaszcza np. pod względem loga, a nawet i ostatnio nowej oprawy (styl 2002-2007

ZPR TV to typowa telewizja call-tv, więc podobieństwo jest słuszne. Zaś TELE Rozrywka - tu tak samo.
Re: Porównania
A TVM emituje ciągle te same w jednej transmisji 

Ostatnio zmieniony 18 mar 2018, 8:13 przez kacper3100, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nie cytuj ostatniego postu
Powód: nie cytuj ostatniego postu
- kacper3100
- Administrator
- Kontakt:
Porównania
Do jakiej stacji byśmy porównali Mateksa? :p
Porównania
Jeżeli chodzi o AllTV, to tak było rok temu. Teraz im bliżej do TV Puls (tzn. że się wyzwolił od większego).
Co do MateksTV: uznajmy, że to taka TV Polonia lub TVP Rozrywka (taka odnoga KubaTV/TVP2)
Co do MateksTV: uznajmy, że to taka TV Polonia lub TVP Rozrywka (taka odnoga KubaTV/TVP2)
R.I.P. GTK [*]
(właściciel CTV1)
(właściciel CTV1)
Porównania
Moje porównania są następujące:
Kuba TV - TVP 1
MateksTV - TVP 2
TVK - Polsat
TVK 2 - TV4
TVM - TVN
TVM Tiger - ??? (ciężko cokolwiek z istniejących)
CTV1 - Nowa TV
AllTV - WP1
ZPR TV - Polonia 1
Kuba TV - TVP 1
MateksTV - TVP 2
TVK - Polsat
TVK 2 - TV4
TVM - TVN
TVM Tiger - ??? (ciężko cokolwiek z istniejących)
CTV1 - Nowa TV
AllTV - WP1
ZPR TV - Polonia 1
#propaganda
Porównania
Z racji tego, że wiosną sytuacja się zmieni, to...:
1. CTV1 -> TVP1
2. TVM -> TVN
3. AQUAWIZJA -> POLSAT
4. ONE -> PULS
5. XTV -> TTV
6. TVM Tiger -> E-Sport TV
7. Kuba TV/Mateks TV -> TVP2 (o ile dożyją - Kuba nie chce prowadzić telewizji, a Mateusz mógłby wtedy znowu niespodziewanie się pojawić na jego miejsce)
Przy okazji zastanawia też kształt "wielkiej trójki" od marca. TVM, Aquawizja i...? Sytuacja z ONE jest niepewna, CTV1 też jest nieregularne (dopiero latem może będzie dobrze), a XTV też raczej nie wchodzi w grę (z racji spokrewnienia z TVM) - o Kuba TV nie piszę, bo z jego wypowiedzi można wyczuć sytuację zbliżoną do TVK (Mateks mógłby wypełnić lukę, ale - podobnie jak CTV czy ONE - też jest nieprzewidywalny).
1. CTV1 -> TVP1
2. TVM -> TVN
3. AQUAWIZJA -> POLSAT
4. ONE -> PULS
5. XTV -> TTV
6. TVM Tiger -> E-Sport TV
7. Kuba TV/Mateks TV -> TVP2 (o ile dożyją - Kuba nie chce prowadzić telewizji, a Mateusz mógłby wtedy znowu niespodziewanie się pojawić na jego miejsce)
Przy okazji zastanawia też kształt "wielkiej trójki" od marca. TVM, Aquawizja i...? Sytuacja z ONE jest niepewna, CTV1 też jest nieregularne (dopiero latem może będzie dobrze), a XTV też raczej nie wchodzi w grę (z racji spokrewnienia z TVM) - o Kuba TV nie piszę, bo z jego wypowiedzi można wyczuć sytuację zbliżoną do TVK (Mateks mógłby wypełnić lukę, ale - podobnie jak CTV czy ONE - też jest nieprzewidywalny).
R.I.P. GTK [*]
(właściciel CTV1)
(właściciel CTV1)
- kacper3100
- Administrator
- Kontakt:
Porównania
Aquawizja nie jest chyba (jeszcze) tak popularna jak TVK. Dlatego po zlikwidowaniu TVK będziemy mieli po prostu wielką dwójkę.
Poza tym co wspólnego ma TVM Tiger do TVN7?
Poza tym co wspólnego ma TVM Tiger do TVN7?
Porównania
Jeżeli piszemy o tym kanale, który też ma być niedługo zlikwidowany (Kuba TV)... To najlepiej tymczasowo wycofać "wielką trójkę" (czy co ona miała przybrać za nowy kształt).
Co do TVM Tiger i TVN7 - skorygowałem, dałem [s]TVN Gra[/s] E-Sport TV (miała być, ale zapomniałem).
Co do TVM Tiger i TVN7 - skorygowałem, dałem [s]TVN Gra[/s] E-Sport TV (miała być, ale zapomniałem).
R.I.P. GTK [*]
(właściciel CTV1)
(właściciel CTV1)
- kacper3100
- Administrator
- Kontakt:
Porównania
Według mnie dalej nietrafione porównanie. W TVN Gra były teleturnieje interaktywne. W TVM Tiger był tylko jeden taki program, ale i tak dalej nie widzę nic wspólnego z tamtą telewizją.
Skąd wiesz, że Kuba TV ma być zlikwidowany?
Skąd wiesz, że Kuba TV ma być zlikwidowany?
Porównania
Pisał o tym już od sierpnia, że nie chce robić telewizji i że go ewidentnie nudzi (podobnie jak @Qba - z tą różnicą, że jeszcze nie wrzucił tego oficjalnie).
R.I.P. GTK [*]
(właściciel CTV1)
(właściciel CTV1)
-
- Administrator
- Kontakt:
Porównania
TVM Tiger porównałbym bardziej do Polsat Games.