Wpadki, błędy, awarie

Qba
Moderator
Posty: 95
Rejestracja: 17 mar 2018, 13:18

Wpadki, błędy, awarie

Post autor: Qba » 04 maja 2018, 21:10

Pomyślałem nad założeniem tematu, gdzie będziemy przypominać lub wytykać sobie dawne i obecne błędy czy wpadki w produkcjach TV internetowych :P
Może zacznę od czegoś nowszego - brak loga w pierwszej minucie 10. odcinka Telewizyjnych Wspomnień Kuba TV.
https://www.youtube.com/watch?v=Fu3FgrYKobU
#propaganda
Awatar użytkownika
kacper3100
Administrator
Posty: 397
Rejestracja: 17 mar 2018, 10:30
Kontakt:

Wpadki, błędy, awarie

Post autor: kacper3100 » 05 maja 2018, 6:20

U mnie się zdarzały błędy w montażu, a ostatnia wpadka zdarzyła się w IB, jak lektor powiedział "PKO Bank Śląski". :lol:
Założyciel telewizji: XTV (od 2018), TVM (od 2014), TV+1 (2011-2016).
Awatar użytkownika
kacper3100
Administrator
Posty: 397
Rejestracja: 17 mar 2018, 10:30
Kontakt:

Wpadki, błędy, awarie

Post autor: kacper3100 » 15 wrz 2018, 13:51

Wczoraj zaliczyłem wpadkę, a w zasadzie aż dwie, montując Grę Meteo. Pierwsza - niezaktualizowane odpowiedzi do trzeciego pytania (bo odcinki programów montuję na podstawie projektu z poprzedniego odcinka). Druga - czarny ekran po dżinglu produkcyjnym. Po zmontowaniu zwykle odtwarzam odcinek i sprawdzam, czy wszystko jest OK, i tak samo wtedy postąpiłem, ale chyba byłem pijany, skoro tego nie zauważyłem.

Ta wpadka podobna jest do innej, która wydarzyła się, gdy montowałem In4matora wiosną. Po dżinglu produkcyjnym leciała przez prawie minutę animacja, która robi za tło.
Założyciel telewizji: XTV (od 2018), TVM (od 2014), TV+1 (2011-2016).
Awatar użytkownika
kacper3100
Administrator
Posty: 397
Rejestracja: 17 mar 2018, 10:30
Kontakt:

Wpadki, błędy, awarie

Post autor: kacper3100 » 07 paź 2018, 6:06

Zdarzyła się wpadka w 6 odcinku sezonu 2 Euro tirów. Wpadką był brak muzyki w czołówce, tyłówce i dżinglu produkcyjnym.
Założyciel telewizji: XTV (od 2018), TVM (od 2014), TV+1 (2011-2016).
K03a
Nowicjusz
Posty: 163
Rejestracja: 17 mar 2018, 10:47
Lokalizacja: Dziupla

Wpadki, błędy, awarie

Post autor: K03a » 29 gru 2018, 11:00

27 grudnia pod koniec streamu nadziało się coś najlepszego. W trakcie buforu najpierw logo TVM mrugało, właściwie to raz pojawiało się zwykłe logo TVM, a raz logo świąteczne. Potem bufor urwano, i... przez przypadek włączyła się telewizja ONE. Blok reklamowy, potem identy, odliczanie, i powrót do TVM na chwilę. Później stream został wyłączony.

Nawet jest nagranie z tej sytuacji, wrzucone przeze mnie: https://www.youtube.com/watch?v=N4fvr2JCZac
ODPOWIEDZ