Do listy stacji, która ujawniła swoje plany na wakacje dołączyła też
CTV1 - o godzinie 21:37
(godzina zupełnie przypadkowa) pojawił się spot, w ramach którego zaprezentowano dotychczasowe 2 programy, trzeci będący częściowo nowością (nowa nazwa i poszerzenie tematyki) oraz kilka nowych programów. Ramówka w teorii obowiązuje od dziś, jednak praktycznie zacznie obowiązywać jutro (spot miał zostać wrzucony do wczoraj, ale...).
Z ciekawostek odnośnie kampanii napiszę, że hasło "Lato2018" nawiązuje poniekąd do następczyni TMT, co jest dobrą wskazówką - planowałem od 2015 roku kanał z 3-godzinnym pasmem, który miał być próbą generalną przed utworzeniem telewizji linearnej dla Wołowa oraz bloku programowego m.in. dla niej; jednak ze względu na kiepską kondycję CTV1 połączyłem oba projekty.
Pozycje, które teoretycznie mogą być codziennie:
-
Informacje
-
CTV-Lotto -
Numerek (dowolny dzień tygodnia, poza sobotą)
Dodatkowo mógłby jeszcze się załapać "News4All" (w nadzwyczajnych wypadkach), ale że i tak będzie już 2 razy w tygodniu (+niektóre informacje będą np. w "Informacjach" czy w "Ogłoszeniu Nadawcy") dlatego ten będzie dalej cyklicznie. Transmisje na żywo planowane są bez wejść spikerskich; na obecną chwilę mają być tylko streamowane programy z YT i ewentualnie bonusowe produkcje, które nie są jeszcze oficjalnie wpisane w ramówkę.
Dodatkowe pozycje:
Poniedziałek:
[teraz jeszcze brak; w zamyśle na jakiś teleturniej - pierwotnie miał tu być "TeleZgaduj"; ale z przyczyn, których nie chcę podawać do wiadomości publicznej nie będzie go tutaj]
Wtorek:
[tu też brak - rok temu miały być "Extra Punkty", ale ze względu na niemożność kontaktu z ZPR TV pomysł zawieszono]
Środa:
-
Poradnik komputerowy
Czwartek:
-
News4All
Piątek:
-
CTV-Text (co drugi)
-
Tak się mówi (co drugi; produkcja pierwotnie planowana na co drugą sobotę)
Sobota:
-
CTV-Lotto -
Joker
Niedziela:
-
News4All